8-9 Nisan

Madencilik sektörü 8-9 Nisan tarihlerinde Afyon’da “Madenciliğin Geleceği İçin Çalışıyoruz” sloganıyla Madencilik Çalıştayı’nı Türkiye Madenciler Derneği,  Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Mermer Doğal taş ve Makinaları Üreticileri Birliği, Agrega Üreticileri Birliği, Seramik, Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Birliği, Ege Bölgesi Madenciler Derneği, Genç Maden İşletmecileri Derneği, Çanakkale Madenciler Derneği ve İç Anadolu Madenciler Derneği düzenlediler.

Madencilik Çalıştayı’nda Madencilik sektöründe faaliyet gösteren firmaların maden ve orman mevzuatında karşılaştıkları sorunları,  3213 Sayılı Maden Kanunu ile 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun Uygulama Yönetmeliklerinde yaşanan aksaklıklarını Enerji Tabiİ Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ali Rıza ALABOYUN, Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sadi Civelekoğlu ve OGM İzin İrtifak Daire Başkanı Ahmet Aydın’a birinci ağızdan aktarma olanağı bulunarak sıkıntılarını anlattılar.

Madencilik sektörünün dünü bugünü ve geleceğinin değerlendirilmesi amacıyla ‘Madenciliğin Geleceği İçin Çalışıyoruz’ sloganıyla Çalıştayın ilk günü 8 Nisan açılış konuşmasını Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Sn. Atılgan Sökmen 2. Günü 9 Nisan açılış konuşmasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sn. Ali Rıza Alaboyun yaptı.

“MADEN, TARIMLA BİRLİKTE OLMAZSA OLMAZ SEKTÖRDÜR”

Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen, maden sektörü platformu hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı. 2016 yılından önce planlanan platformun yılın başında vücut bulduğunu belirten Sökmen; “Çalıştayımızın amacı sektörümüzün iki önemli kuruluşu olan maden ve ormancılık arasındaki iletişimi madencilerimizle bir bütün halinde kurmaktır. Madencilik insan hayatında olmazsa olmaz iki sektörden bir tanesidir diğeri ise tarımdır. Madencilik uygarlığın başlangıcındaki en önemli sektör olarak dikkat çekiyor. Ben bu nedenle biraz daha ileriye gidiyor ve maden hayattır diyorum. İnşallah bu birlikteliğimizle sektörün sorunlarını kısa sürede çözerek geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum” dedi.