Mesleki Yeterlilik Kurumu çalışmaları için firma ziyaretlerine devam edildi

Derneğimizin Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu (YBK) olmak üzere başlattığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile ön sözleşme imzalandı. Ön sözleşme sonrası TÜRKAK’a akredite olmak üzere başvuru yapıldı. Derneğimizin Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşunun adı TMD – MSM olarak belirlendi ve sınavlara girecek adaylarının başvurularının online alınacağı, sınav duyurularının yapılacağı, sınav kapsamlarının açıklandığı ve TMD – MSM hakkında bilgi alınacak internet sitesinin yapıldı. İnternet sitemiz TÜRKAK ve MYK akreditasyonlarının tamamlanmasıyla yayınlanacaktır.

YBK olarak ilk olarak Eskişehir Ticaret Odası’nın hazırladığı 5 adet ulusal yeterlilik olan

• Mermer – Doğaltaş Ocakçısı (Seviye 3)

• Mermer – Doğaltaş İmalat Elemanı (Seviye 4)

• Mermer – Doğaltaş Özel İmalat Elemanı (Seviye 4)

• Kırma – Eleme Operatörü (Seviye 3)

• Değirmen (Öğütme) Operatörü (Seviye 3)

Meslekleri için sınav yapmak gerekli hazırlıklar yapıldı ve akredite başvuruları yapıldı. 

Sınav sorularının hazırlanması ve kayıt oluşturmak amacıyla maden işletmeleri ziyaret ediliyor. 

18 Haziran 2019 tarihinde Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Emiroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Suha Nizamoğlu ve Dernek çalışanımız Şirvan Avcı kayıt oluşturma sınavları çalışması için Taşça Stone firmasını ziyaret etti. Mermer – Doğaltaş Özel İmalat Elemanı (Seviye 4) yeterliliğinin, Hazırlık, Ebatlama ve Kesim, Temel Yüzey İşleme, Seçmeli Birimler, Yüzey İşleme, Oyma Kabartma, Mozaik İşlemleri, Su Jeti İşlemleri birimlerinin deneme performans kayıt oluşturma sınav ve video çekimlerini yapıldı. 

03 Temmuz 2019 tarihinde Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Emiroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Suha Nizamoğlu, Dr. Sabri Altınoluk, Dernek çalışanlarımız Şirvan Avcı ile Hamza Aydın Bilecik’te bulunan Tekmar Mermer Sanayi’ye ait mermer ocağını ve Silkar Madencilik A.Ş.’ye ait fabrikaları ziyaret etti. Mermer – Doğaltaş Ocakçısı (Seviye 3), Mermer – Doğaltaş İmalat Elemanı (Seviye 4), Mermer – Doğaltaş Özel İmalat Elemanı (Seviye 4) yeterliliklerinin birimlerinin deneme performans kayıt oluşturma sınav ve video çekimlerini yapıldı. 

TEŞEKKÜR

Bu teknik gezinin yapılabilmesi için her türlü imkân ve organizasyonu sağlayan, söz konusu yeterlilik birimlerinin tesislerinde yerinde incelenmesi ve geliştirilmesi hususunda ilgi, destek ve katkılarını esirgemeyen Taşça Stone, Tekmar Mermer Sanayi ve Silkar Madencilik A.Ş. Yetkililerine teşekkür ederiz.