TMD, uluslararası 3 kuruluşa üye oluyor

Türkiye Madenciler Derneği, uluslararası maden arenasında etkin olabilmek için, uluslararası 3 organizasyona üye olma kararı aldı

Türkiye Madenciler Derneği'nin (TMD), Olağanüstü Genel Kurulu, 12 Nisan günü toplandı. Kurulun açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Ercan Balcı, "Bugünkü toplantımızda temel günden maddemiz,  uluslararası kuruluşlara üye olma yönünde... Bu konuda bir ihtiyaç meydana gelmiş durumda. Mevzuat gereği de Genel Kurul'da onaylı olması gerekiyor" diyerek toplantının gündemini açıkladı.

TMD Başkanı Ali Emiroğlu, "Sektörün son derece zorlu bir dönem geçirdiği bugünlerde, madenciliği biraz daha geliştirebilmek, uluslararası düzeyde temsil edebilir hale getirmek için üyelikleri genel kurulda onaylatmak için bir araya geldik. Bu kuruluşlar Euromines, Uluslararası Krom Birliği ve Uluslararası Sigortalar Birliği. Buradaki hedefimiz uluslararası kuruluşlarla ilişkileri geliştirmek, onlarla bilgi tecrübe paylaşımında bulunmak." dedi.

Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve maden şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan toplantıda, Divan oluşturuldu. 

Divan Başkanı Güven Önal gündem maddeleri uyarınca, TMD mali müşaviri Hürü Bozkurt’a söz verdi. Mali müşavir, Derneğin mevcut mali durumuyla ilgili bilgileri verdi.

Daha sonra Ercan Balcı, teker teker üye olunması amaçlanan uluslararası kuruluşlar hakkında bilgi sundu. Katılımcıların görüşlerini belirtmeleri ardından oylamalar yapıldı ve 3 kuruma üye olunması kararları alındı.

Tekrar söz alan Ali Emiroğlu, herkese teşekkür ederek, "Bizim sektör cidden büyük sıkıntılar yaşıyor. Ülkedeki madenciliğin gelişmesi için de bizim uluslararası ayaklarda yer almamız gerekiyor. Dilerim başarılı oluruz. Olamazsak da önümüzdeki genel kurullarda nasıl üye olduysak üyelikten ayrılmaya da karar alabiliriz." dedi.

Olağanüstü Genel Kurulun ardından ikinci bölümünde ise gündem dışı olarak, sektörün sorunları ve çözüm önerileri paylaşıldı ve kokteyl düzenlendi.