Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu çalışmaları devam ediyor

Derneğimizin Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu (YBK) olmak üzere başlattığı çalışmalar kapsamında Yaş Öğütme ve Kırma Eleme kayıt oluşturma sınavları çalışması için 08.04.2019 tarihinde Üyemiz Madkim Maden şirketinin Bursa Güdecek’te bulunan krom üretim ve zenginleştirme tesislerine gidildi. 

Tesis yönetimi ile kısa bir talep ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Tesis yönetimi, değirmen operatörü ve bir de kırma eleme operatörleri ile toplantıya geçildi. Toplantıda belgelendirme ve sınav süreçleri ile ilgili bilgi verildi ve kayıt oluşturmak amacıyla performans deneme sınavı yapıldı.

Çalışmaların ikinci gününde, Canel Bandırma Mermer Doğaltaş tesislerine gitmek üzere yola çıkıldı. Madkim’de yapılan çalışma gibi bilgilendirme toplantılarını yapıldı ve gerekli malzemeler alınarak ocağa çıkıldı.  

Tesiste Mermer – Doğaltaş Ocakçısı (Seviye 3) yeterliliğinin, Ana kütleden blok devirme, ana kütleden uzun tel ile kesme, ana kütleden kollu kesme makinası işe kesme, sayalama, delik açma birimlerinin deneme performans kayıt oluşturma sınav ve video çekimlerini yapıldı. 

Çalışmaların üçüncü gününde, Mermer – Doğaltaş İmalat Elemanı (Seviye 4) yeterliliğinin, Mono tel/mono lama kesim, Yarma, ST ile kesim, Tek, çift baş kesme, Kenar kesme, Köprü kesme, Honlama cilalama, Epoksileme, Katrak ile kesme, Hassas kesme yeterliliklerinin kayıt oluşturma, deneme performans sınavlarını ve video çekimlerini yapıldı.

TEŞEKKÜR

Bu teknik gezinin yapılabilmesi için her türlü imkân ve organizasyonu sağlayan, söz konusu yeterlilik birimlerinin tesislerinde yerinde incelenmesi ve geliştirilmesi hususunda ilgi, destek ve katkılarını esirgemeyen Madkim Maden Ve Kimya San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve Canel Münip Çoker Madencilik A.Ş. Yetkililerine teşekkür ederiz.