Maden Endüstrisinin Geleceği, Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri Semineri

Maden Sektörü, doğası gereği içerdiği riskler nedeniyle, günümüzün rekabetçi piyasa koşullarını yakalamak için verimliliği arttırırken, güvenliğin optimizasyonu ve varlıkların emniyetinin operasyonel mükemmelliğini de sağlamak zorundadır. Endüstri 4.0 ile birlikte gelen teknolojideki gelişmeler, Yeni Otomasyon Teknolojileri, IT (Information Technologies) ve OT(Operational Technologies) entegrasyonu, verilerin gerçek zamanlı işletilmesi ve mobil cihazlar, “Bağlı Maden” (Connected Mine) konusunda çözüm sağlamaktadır. Ayrıca madenlerde güvenlik sistemleri de bu bütünün bir parçasıdır. Bu ne anlama gelmektedir? Faydaları nedir? Rekabetçi piyasa koşullarında bir adım daha öne geçmenizi sağlayacak olan Endüstri 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimini uygulamaya geçirmeniz için yapmamız gereken yatırımlar, elde edeceğimiz faydalar, uygulama sırasında karşılaşacağımız zorluklar nelerdir? Dünyada sektörünüzde kimler hangi uygulamaları yapıyor, maden sektörüne yönelik en yeni teknolojiler ve en son çözümler neler?

1 Haziran 2016 tarihinde Steigenberger Hotel Maslak’ta düzenleyeceğimiz seminerin ilk bölümünde bu soruların cevaplarını konuşurken öğleden sonraki panelimizde Dünya Gazetesi’nden Hilal Sarı moderatörlüğünde, Türkiye’de maden sektörünün endüstri 4.0 ve madenlerde güvenlik sistemleri konularını maden şirketlerinin sahipleri ya da yöneticileri, üniversite tarafından akademik çerçevede ve bahsi geçen konuları hayata geçiren tedarikçi firmaların temsilcileri ile birlikte masaya yatıracağız.

Buradaki amacımız, Türkiye maden sektörünün global rekabette geri kalmaması adına yapmakta olduğu ya da yapmayı planladığı teknolojik gelişim plan ve yatırımlarını son derece samimi ve açık bir platformda konuşmaktır.

“Maden Endüstrisinin Geleceği Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri Semineri” Etkinliğimize katılımınızdan memnuniyet duyarız.

 

Program

10:30 – 10:50 Açılış & Hoşgeldiniz Konuşması Atılgan Sökmen Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı / NeilEnright Rockwell Automation Middle East Bölge Direktörü

10:50 – 11:00 Rockwell Automation Türkiye – Cenk Ceylan, Rockwell Automation Türkiye Ülke Müdürü

11:00 – 11:40 Madencilikteki yeni teknolojiler, trendler ve Rockwell Automation Maden Çözümleri – Hein Hiestermann, Rockwell Automation Maden Sektörü EMEA Bölgesi Direktörü

11:40 – 12.00 Kahve Molası

12:00 – 12:30 Endüstri 4.0 – Marc Gillis, Rockwell Automation EMEA Bölgesi Maden Endüstri Lideri

12:30 – 13:10 Madencilik ve Nesnelerin İnterneti – Alper Erdal – Cisco Middle East IOT Bölge Müdürü

13:10 Öğle Yemeği

14:00 Panel

Cenk Ceylan, Rockwell Automation Türkiye Ülke Müdürü

Cenk Kıvılcım, Cisco Türkiye Genel Müdürü

Turgay Alptekin, Meta Nikel – Elektrik Bakım ve Otomasyon Müdürü

Murat Ömüral, Demir Export – Bilgi Teknolojileri Müdürü

Figen Demirhan, Esan Eczacıbaşı – BT Müdürü

Serdar Ergün, Tüprag Madencilik – Kıdemli Jeoteknik Mühendisi, supervisor

Moderatör: Hilal Sarı (Dünya Gazetesi)

15:30 Soru & Cevap

16:00 Kokteyl

 

Toplantı programının broşürünü buradan indirebilirsiniz.

Katılım ücretsizdir. Katılım durumunuzu bildirmenizi rica ederiz.

LCV:

Hülya KALYONCU

hgulveren@ra.rockwell.com

0216 569 84 14