Madencilik Sektörü, 26. Marble İzmir Fuarı'nda Buluştu

Madencilik sektörü, Türkiye’nin önemli uluslararası ihracat platformlarından olan Marble İzmir Fuarı’nda buluştu. Türkiye Madenciler Derneği’nin (TMD) fuarda açtığı stant ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 26. Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 25 Ağustos - 28 Ağustos 2021 tarihleri arasında yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye doğal taş ihracatının en önemli etkinliklerinden olan Marble İzmir Fuarı, temsilciliklerle birlikte 324 katılımcı ve 40’ı aşkın ülkeden ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Hem Türkiye hem de dünyadan farklı taş çeşitlerini, mermer makine ve teknolojilerini alıcılarla buluşturan etkinlikte TMD diğer paydaşlarla açtığı stant ile bir araya geldi.

“Rekabette öne çıkmak isteyen firmalar etkinliği bir fırsat olarak değerlendirdi”

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, “Pandeminin olumsuz tüm etkilerine rağmen oldukça başarılı bir fuar gerçekleştirildi. Pandemi sonrası dönemde global rekabette öne çıkmak isteyen firmaların bu etkinliği bir fırsat olarak değerlendirdiğini gördük.  Biz de TMD olarak bu tür sektörel etkinlikleri canı gönülden destekliyoruz. Çünkü bu etkinlikler aynı zamanda madencilik sektörünün hak ettiği değeri görmesinde ve ticari ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.