Madencilikte Atık Yönetim Uygulamaları semineri Ankara'da yapıldı

“Madencilikte Atık Yönetim Uygulamaları” semineri Derneğimiz tarafından 26 Haziran 2019 tarihinde saat 13:30’da Ankara Mövenpick Otel’de gerçekleştirildi.

Madencilik faaliyetlerinin önemli bileşenlerinden biri olan “Maden Atıklarının Yönetimi” konusunda ülkemizde ve dünyadaki uygulamalar ışığında bir değerlendirme yapma ihtiyacı belirirken Türkiye Madenciler Derneği (TMD)  tarafından, ilgili paydaşlarla yapılan istişareler çerçevesinde ve konunun muhatabı bütün tarafların katılımıyla seminer düzenlendi.

Kamu Kurumlarından ve Özel Sektörden birçok temsilcinin katıldığı toplantıya, MAPEG Genel Müdür Yardımcıları Uğur Salih UÇAR, Mustafa SEVER, Doğaltaş – Mermer ve Endüstriyel Mineraller Daire Başkanı Mümin AYDIN ile STK Başkanları katıldı. Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu ve Doğaltaş – Mermer ve Endüstriyel Mineraller Daire Başkanı Mümin Aydın’ın açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.

Moderatörlüklerini TMD Genel Sekreteri Dr. Ercan Balcı ve TMD Çevre Koordinatörü Dr. Caner ZANBAK’ın yaptığı iki oturum gerçekleştirildi.

Birinci oturumda; 

• Prof. Dr. Ali İhsan AROL, ODTÜ, Madencilik Faaliyetlerinde Ortaya Çıkan Atıklar ve Yönetim Teknikleri

• Esin HAMARAT, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maden Atıklarının Yönetiminde Uygulanan Mevzuat Konuları ve Atık Yönetim Planı

• Jale Ş. ATEŞ, TÜPRAG Metal Madencilik, Çevre Müdürü; Maden Atıkları Karakterizasyonu

İkinci oturumda;

• Doç. Dr. Bayram ERÇIKDI, KTÜ; Yeraltı Kazılarına Dolgu Uygulamaları, Dünyadan Ve Ülkemizden Örnekler

• Dr. Caner ZAMBAK, TMD, Çevre Koordinatörü; Madencilik Faaliyetlerinde Geosentetik Kullanım Alanları

sunumları yapıldı.

Sunumların ardından, AB Maden Direktifi İle İlgili Güncel Gelişmeler, Maden Atıkları Yönetmeliği Uygulamalarında Karşılaşılan İdari Ve Teknik Uygulama Sorunları, Çalıştay Değerlendirmeleri Ve Görüşler, Genel İrdeleme, soru cevap şeklinde devam etti. Seminer sonunda kokteyl düzenlendi.

Seminer sunumlarına buradan ulaşabilirsiniz.