TMD Üyeleri yangınla mücadele için seferber oldu

Türkiye’yi sarsan yangınlarla mücadelede madenciler de sorumluluk alarak seferber oldu. Türkiye Madenciler Derneği (TMD), yangınların başladığı gün itibariyle oluşturduğu Dayanışma Komitesi ile yangın bölgelerindeki acil ihtiyaçları tespit etti. TMD üyeleri, yangınların ön saflarında mücadele edenlere ihtiyaç malzemelerinin hızlıca ulaşmasını sağladı.

TMD, Antalya, Muğla ve Isparta’da çıkan ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen orman yangınlarıyla mücadeleye destek için seferber oldu. Derneğin üst yönetimi ve üye şirketlerindeki İSG birimi yöneticilerinden oluşan Dayanışma Komitesi, yangının başladığı ilk günden itibaren koordineli çalışarak bölgeye acil ihtiyaçların ulaştırılmasını sağladı.

Müdahale ekipleri ile koordineli çalışan TMD, üye şirketlerinin destekleriyle yanmaz bot, yanmaz eldiven, koruyucu gözlük, yangın söndürme hortumu, yaralı hayvanlar için ilaç, yem ve mama gibi acil ihtiyaçları hızlıca yangın bölgelerine ulaştırdı. Yangınların ön saflarında mücadele eden itfaiyeci, orman işçisi ve gönüllüler ile sürekli iletişim halinde kalan TMD, 14 gün boyunca devam eden yangınların söndürme ve soğutma çalışmalarına önemli katkılarda bulundu.

“TÜM MADENCİLER GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATARAK MÜCADELENİN İÇİNDE YER ALDI”

Konuya ilişkin değerlendirmeler yapan TMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, “Günlerce devam eden bu yangınlar hepimizi derinden yaraladı. Bu afete seyirci kalamazdık. Biz de madenciler olarak, yangınların başladığı ilk andan itibaren kendi aramızda koordinasyon sağlayarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Doğal afetlerle mücadelede birlikte hareket ederek başarıya ulaşmak mümkün. Birçok STK gibi biz de yangınların söndürülmesi ve acil ihtiyaçların giderilmesi yönünde canla başla çalıştık. Bir kez daha gördük ki, biz birlikte güçlüyüz. En büyük temennimiz ise, gelecekte orman varlığımızı tehdit eden bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasıdır” dedi.

Yangın bölgelerine yakın maden işletmelerinin yangınlara müdahale için hem araç - gereç hem de insan kaynaklarını seferber ettiğine de dikkat çeken Emiroğlu, “Tüm madenciler gecelerini gündüzlerine katarak mücadelenin içinde yer aldı. Madencilik sektörü birçok yangının söndürülmesinde etkin rol oynadı. Bir kez daha emeği geçen tüm madencilere teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.