Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı İstanbul'da yapıldı

Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı İstanbul’da yapıldı. Yerli kömür üretiminin en çevreci teknolojilerle nasıl artırılabileceğinin tartışıldığı Çalıştay ve Fuar kapsamında sektörde ki sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Kömür üretimi ile kömürden elektrik üretiminde aktif rol oynayan özel sektör ve kamu kurumlarının temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından uzmanlar, üniversite ve AR-GE kuruluşları, finans uzmanları, madenciler, santral yatırımcıları ile madencilik sektörüne ürün veya hizmet sunan tedarikçiler 3. Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı’nda bir araya geldi.

Kömür Üreticileri Derneği Başkanı Gökalp Büyükyıldız gerçekleştirdiği açılış konuşmasında sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız çalıştayın açılışında konuşma yaptı.

Çalıştayın açılış törenine Derneğimiz adına Başkanımız Sayın Ali EMİROĞLU katıldı ve Derneğimiz sergi alanında stant açarak etkinliğe katılım sağladı.