4 Aralık Dünya Madenciler Günü Ankara'da kutlanacak

Türkiye Madenciler Derneği’nin (TMD) 4 Aralık Dünya Madenciler Günü münasebetiyle düzenleyeceği “Türkiye Ekonomisinde Madenciliğin Rolü Konferansı”  Ankara’da gerçekleştirilecek. 

Türkiye Madenciler Derneği’nin, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü münasebetiyle geleneksel olarak düzenlediği konferansın bu yılki teması “Türkiye Ekonomisinde Madenciliğin Rolü” olarak belirlendi. 

4 Aralık 2023 tarihinde Divan Ankara Otel’de gerçekleştirilecek “Türkiye Ekonomisinde Madenciliğin Rolü Konferansı”nın “Madencilik ve Ekonomi” başlıklı oturumunda, Türkiye’nin önde gelen ekonomistleri madencilik sektörünün ekonomiye katkılarını tüm boyutlarıyla ele alacak. TMD Genel Sekreteri Dr. Ercan Balcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek oturumda; İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu Türkiye ekonomisi ve madencilik sektörünün güncel durumunu analiz edecek. 

“Sektörel Strateji ve Politikalar” oturumunda ise sektör temsilcileri, madenciliğin önündeki sorunlar ve bu sorunların çözümü için yol haritalarını konuşacak. TMD İkinci Başkanı ve Altın Madencileri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz’ın moderatörlüğünü üstleneceği bu oturumda ise ESAN Eczacıbaşı A.Ş. Maden Hakları Müdürü Barış B. Ünver, KROMDER Başkanı Bülent Aksu, TÜMAD Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yücel ve Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Murat Güreşçi sektörel deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.