TMD'nin hazırladığı 6 adet ulusal yeterlilik onaylandı

Maden sektöründe, tehlikeli ve çok tehlikeli alanda yer alan Mekanik (Fiziksel) Cevher Zenginleştirme Operatörü (Seviye 3), Reaktif Hazırlayıcı (Seviye 4), Numuneci (Maden) (Seviye 3), Kimyasal Cevher Zenginleştirme Operatörü (Seviye 3), Nezaretçi (Maden) (Seviye 5) ve Yeraltı Üretim İşçisi (Seviye 4) mesleklerine yönelik, sınav ve belgelendirme süreçlerini düzenleyen ulusal yeterlilikler onaylandı.

Derneğimiz tarafından hazırlanan ve MYK Yönetim Kurulu kararı ile onaylanarak yürürlüğe giren ulusal yeterliliklerde, maden sektöründe, tehlikeli ve çok tehlikeli alanda yer alan bahsi geçen meslekleri icra eden kişilerde gereken bilgi ve beceriler ile bu alanda MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyen adayların tabi tutulacağı sınav ve belgelendirme yöntemleri ve başarı kriterleri tanımlanmıştır.

Bu kapsamda sınava girecek adaylardan;

• İş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite gereklilikleri çerçevesinde yeterlilik birimlerinde tanımlanan iş ve işlemleri gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

“Mekanik (Fiziksel) Cevher Zenginleştirme Operatörü (Seviye 3)”, “Reaktif Hazırlayıcı (Seviye 4)”, “Numuneci (Maden) (Seviye 3)”, “Kimyasal Cevher Zenginleştirme Operatörü (Seviye 3)”, “Nezaretçi (Maden) (Seviye 5)” ve “Yeraltı Üretim İşçisi (Seviye 4)” ulusal yeterliliklerinde sınav ve belgelendirme faaliyetleri MYK tarafından yetkilendirilecek olan sınav ve belgelendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilecektir.

“Mekanik (Fiziksel) Cevher Zenginleştirme Operatörü (Seviye 3)”, “Reaktif Hazırlayıcı (Seviye 4)”, “Numuneci (Maden) (Seviye 3)”, “Kimyasal Cevher Zenginleştirme Operatörü (Seviye 3)”, “Nezaretçi (Maden) (Seviye 5)” ve “Yeraltı Üretim İşçisi (Seviye 4)” MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri sahibi olmak isteyen adayların yeterliliklerde tanımlanan hem teorik hem de performans sınavlarından başarılı olmaları gerekmektedir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun internet sitesinde duyurduğu haberin linkini ilgilerinize sunarız.

https://www.myk.gov.tr/index.php/tr/haberler/34-meslek-standartlar-dairesi-bakanl/3598-maden-sektoeruende-6-adet-ulusal-yeterlilik-onayland