2022'de maden sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren firmalar ödüllendirildi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) gerçekleştirildi. 200 kişinin katılımıyla düzenlenen genel kurulda metalik cevherler, endüstriyel mineraller, işlenmiş doğal taş ve blok doğal taş kategorileri ile tüm madencilik sektöründe 2022 yılında ihracatta en başarılı üye firmalar da ödüllendirildi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) yaklaşık 200 kişinin katılımı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM), 2022 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Genel Kurul’un ardından metalik cevherler, endüstriyel mineraller, işlenmiş doğal taş ve blok doğal taş kategorileri ile tüm madencilik sektöründe 2022 yılında ihracatta en başarılı üye firmalar da ödüllendirildi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can’ın da katıldığı Genel Kurul’da bir konuşma yapan TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya; “Genel kurullarımız bundan önce genellikle yeterli çoğunluk olan 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirilirdi. Ancak, bu yılki genel kurulumuzu 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Bu denli yoğun ve coşkulu bir kitleyle genel kurulumuzu gerçekleştirmek, bu desteği arkamızda görmek bizleri gururlandırdı.” dedi.

‘Tek Ses Olmalı, Birlikte Hareket Etmeliyiz’

2022 yılında sektör olarak 6,5 milyar dolarlık rekor bir ihracata imza attıklarını hatırlatan Rüstem Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın ve Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor süreçte böyle bir ihracata ulaşmak bizler için sevindiriciydi. Ancak, biz bunu yeterli görmüyoruz. Sektörümüzün çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Dünyadaki maden ülkelerinin yaptığı üretimler düşünüldüğünde, Türkiye’nin bu noktada ne kadar geride kaldığı görülecektir. Ülkemiz; madenlerden çok daha fazla gelir elde edebilir, ham madde konusunda tam bağımsız olabilir. Bunu yakalamak için ise kamuoyu ile tam bir birliktelik içinde olmamız gerektiğini söylemeliyim. Eğer bunu başarırsak, maden sektörü olarak 30 milyar dolarlık ihracat seviyelerini aşabiliriz. Hedefimiz büyük ancak, bunu başarabileceğimize canı gönülden inanıyorum. Bunun için sektörün desteğine ihtiyacımız var. Sektör olarak tek ses olmalıyız, birlikte hareket ederek sorunlarımızı aşmalıyız. Birlik olursak güçlü oluruz, birlik olursak hedeflere daha sağlam yürürüz. Çünkü, biliyoruz ki maden ülkemizin geleceği.”

2022’de maden sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren firmalar ödüllendirildi

Madencilik sektörü genelinde en çok ihracat gerçekleştiren 3 firma